info@rubioassessors.com

Modificació conveni doble imposició EUA-Espanya

El passat 23 d’octubre s’ha publicat al BOE la modificació de varis apartats del conveni de doble imposició entre EUA i Espanya i que entren en vigor a partir del 27 d’octubre de 2019.

En quan a les definicions hi ha un canvi important en la consideració d’establiment permanent. Les obres, projectes de construcció o instal·lació, una instal·lació o plataforma de perforació o un vaixell utilitzats per a l’explotació dels recursos naturals, constitueixen establiment permanent únicament quan la seva duració excedeixi dels 12 mesos, en lloc dels 6 que havia establerts fina ara.

En quan als dividends es rebaixa la retenció en el país font, que pot ser de màxim el 5% enlloc del 10%, i la participació exigida per aquest límit també es rebaixa del 25% al 10%. Sempre que el beneficiari efectiu es trobi en un dels països contractants. No obstant, els dividends no es sotmetran a retenció si el receptor és una societat que hagi tingut més del 80% del capital en l’any anterior a la distribució.

Els interessos queden exemptes de gravamen en el Estat del que procedeixin. Anteriorment tributaven al 10%. El mateix passa amb els cànons (royalties) que queden exempts.

En quan als guanys de capital, millora la tributació al quedar exemptes els procedents de la alienació d’accions, participacions o altres drets sobre el capital de societats, que si que tributaven en el cas que la participació fos superior al 25% del capital

També es modifica l’article referent al intercanvi d’informació, on s’amplia a tots els impostos i no només als que regula el conveni com fins ara. A més s’amplia l’àmbit de recopilació d’informació que pot entregar cada Estat a l’altre més enllà de la que es disposi per la pròpia legislació interna.